Duurzame mobiliteit en lokaal fiets -en wandeltoerisme

Duurzame mobiliteit

Buurtpunt “Onder ’t Perron” bevindt zich in de lokalen onder het station van Landegem, een knooppunt van verschillende mobiliteitskanalen: treinen, auto’s, fietsers en voetgangers. Er is een ruime parkeerplaats.

We beschikken in Landegem nu al over autodeelsysteem “Mobipunt”. In de nabije toekomst is het de bedoeling om nog verder in te zetten op andere systemen m.b.t. duurzame mobiliteit zoals Dégage (nu al actief in Landegem/Deinze) en andere afhaalpunten.

Verder denken we aan een “repair café voor fietsen” en lokale samenwerking met bestaande initiatieven die zich focussen op specifieke doelgroepen zoals vzw Fietsdelen, vzw Op Wielekes en fietsverenigingen zoals PASAR en de Fietsersbond.

Lokaal fiets- en wandeltoerisme en natuurwandelingen

Het stationsplein is nu al een ontmoetingsplaats en startpunt van heel wat fiets- en wandelroutes in het Meetjesland, in de “Oude Kale vallei” en andere natuurgebieden in de omgeving.

In samenwerking met regionale toeristische diensten en lokale bibliotheken (Deinze en Landegem), met de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen, het Meetjesland, de Stad Deinze en de omliggende landelijke gemeenten (zoals Hansbeke, Lievegem, Vinderhoute, Eeklo) en lokale Natuurpuntafdelingen van Landegem (De Ratel), Deinze en het Meetjesland willen we het lokaal wieler- en wandeltoerisme in de ons omliggende natuurgebieden “mee-promoten”. O.a. door een stand met brochures en folders uit te bouwen in Onder ‘t Perron.

We voorzien in de nabije toekomst ook een “cateringfunctie” waardoor Onder ‘t Perron ook een “rustpunt” kan worden….