Happy birthday to you, you belong in the zoo…

Is het niet geweldig om dat liedje te horen, kinderen te zien die hun kaarsjes op de taart uitblazen en hun cadeautjes uitpakken? Helaas zijn er te veel kinderen in België die niet echt uitkijken naar hun verjaardag omdat hun vader of moeder financieel niet de mogelijkheden heeft om hen een feestje of een cadeau te geven. Ze worden wakker op hun verjaardag en gaan niet naar school omdat ze niets hebben om uit te delen.

Elk kind verjaart. Elk kind moet zijn verjaardag ook kunnen vieren. Daarom zet FEESTvarken vzw zich in om verjaardagspakketten samen te stellen voor kinderen waarbij dit niet evident is.

We bezorgen deze pakketten aan kinderen in armoede tussen 1 en 12 jaar oud. We maken hierbij geen onderscheid tussen ras, nationaliteit of afkomst. De pakketten worden samengesteld door mensen met een beperking en via de gemeentelijke sociale dienst vinden ze hun weg naar de jarige kinderen. Het complete pakket heeft een waarde van ongeveer €45.

In Onder ’t Perron worden er maandelijks heel wat pakketten samengesteld. Wil jij graag zien hoe dit in z’n werk gaat of heb je zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Check de kalender om te zien wanneer de volgende inpak plaatsvindt en contacteer verantwoordelijke@ondertperron.be

Meer info